Erfgoed & geschiedenis

Erfgoed op ValuesTV

Zelden wordt het gezegd, maar ook erfgoedbeheerders en erfgoedinstellingen dragen ongetwijfeld bij tot het bruto maatschappelijk geluk. Kennis en verwondering bieden over het verleden, en inzicht in de betekenis voor het heden, zijn de troeven van de erfgoedsector. Maar uw inspirerende verhalen blijven al te vaak onontgonnen. Te weinig komen de interessante stemmen aan bod.

ValuesTV brengt daar vanaf dit najaar verandering in.

Omdat de samenleving deze getuigenissen en inhoud vandaag meer dan ooit nodig heeft. Mensen zijn immers op zoek naar duiding, nuance en dialoog. Elk gezichtspunt van waaruit een verhaal verteld wordt voegt dimensies toe, en in veel visies zit een grond van waarheid. Erfgoed is nodig om vanuit ons verleden, het heden te duiden.

ValuesTV wordt dé plaats waar al deze verhalen tijd en ruimte krijgen om gehoord of gezien te worden, als “food for thought” zodat het publiek zich een gefundeerde persoonlijke mening kan vormen of zich kan laten inspireren.

ValuesTV geeft het woord aan de mensen die het doen. Aan hen die actief zijn in erfgoed, zingeving, spiritualiteit, cultuur,  geschiedenis, ecologie, welzijn, zorg, ... .  ValuesTV is het nieuw medianetwerk waar verhalen over erfgoed kunnen verteld èn gedeeld worden via tv, radio, website en magazine. Ook het uwe dus.

Vertel uw erfgoedverhaal op ValuesTV.  

Erfgoedwerkers zoals u vinden er echt gehoor. 24/7, à la carte.


Erfgoed op ValuesTV dat is onder andere:

 • De Erfgoedqueeste, een wekelijks programma over materieel en immaterieel erfgoed in Vlaanderen en daarbuiten. Op tv, online op www.valuestv.org en in onze storytellingapp Questl.
   
 • Redactionele aandacht voor uw museum of monument, uw activiteiten, enz...op tv, radio en in het webmagazine van ValuesTV.
   
 • Een gratis multimediale portaalpagina www.valuestv.org/uwerfgoedlocatie waar video's, podcasts en artikels over uw erfgoedlocatie en activiteiten gebundeld worden èn waar u zelf ook verhalen kan toevoegen!
   
 • Professionele èn betaalbare videoproductie voor de promotie van je museum, monument, voor je bezoekersapplicatie of audioguide of je digitale storytellingproject. We stellen onze camera-crew ter beschikking aan zeer scherpe prijzen! Ook voor productie los van ValuesTV.
   
 • Streaming of captatie van lezingen, studiedagen, congressen voor digitale ontsluiting. Geniet na van je studiedag of congres 
   
 • Betaalbare publiciteitscampagnes in de NMBS-stations, bussen en trams van De Lijn en de metro in Brussel. Geef je tentoonstelling of activiteit een extra boost via affichage op goed zichtbare plaatsen. Je kiest zelf je regio uit comform je werkgebied en budget. 
   
 • Crowdfunding met begeleiding en coaching voor de ontwikkeling van je campagne en mèt promotie voor je actie op ValuesTV.
   
 • Daguitstappen en arrangementen rond cultuur en erfgoed in Vlaanderen en daarbuiten voor het ValuesTV-publiek.
  Geef uw arrangementen dus zeker door aan ValuesTV!

ValuesTV is op zoek naar uw erfgoedverhalen

De Erfgoedqueeste wordt het programma over materieel en immaterieel erfgoed op ValuesTV en tegelijk ook het online themakanaal voor erfgoed op www.valuestv.org. We zoomen er in op restauraties, tradities, heemkunde, industrieel erfgoed, archieven, maritiem erfgoed, ... enz. Kortom alles wat met ons rijk erfgoed te maken heeft krijgt een plaats in De Erfgoedqueeste.

De komende maanden gaan we in het bijzonder aandacht besteden aan oa. de Vlaamse Meesters en in het zicht van het Europees Jaar voor Cultureel Erfgoed zijn we zeer benieuwd welke projecten en activiteiten er op komst zijn. ValuesTV zet er in de Erfgoedqueeste de spotlights op!

Maar ook uw andere grote of kleine activiteiten, lezingen, tentoonstellingen krijgen de nodige aandacht. Laat het ValuesTV weten. U bereikt ValuesTV via erfgoed@valuestv.org.


Win uw documentaire op ValuesTV!

Ter gelegenheid van de online start van ValuesTV is er een wedstrijd. Win één cross mediaal pakket op ons netwerk t.w.v. € 5.000,00. Het winnende verhaal wordt in beeld gebracht in een video van 10 min, verteld in een of meerdere podcasts op ValuesRadio èn geschreven in een longread van 2.000 woorden op de site. Allemaal tot in de puntjes verzorgd en geproduceerd door de ValuesTV-redactie.

Deelnemen is eenvoudig:

 • Registreer je eerst zelf op ValuesTV.org via 'Registreer'
 • Maak vervolgens je erfgoedorganisatie aan
 • Stuur ons het verhaal waarmee jij op ValuesTV wil komen en overtuig ons met een ontroerende tekst, een korte video of een podcast.

Deelnemen kan tot 30 oktober 2017.


Vragen?

Wilt u graag meer informatie over de diensten van ValuesTV voor video en promotie?
Contacteer Marc Van den Brande op 0468 34 63 75 of mail naar vdbrande.marc@valuesmedia.be.
Heb je erfgoednieuws te melden? Eén adres: erfgoed@valuestv.org.