Cultuur

Cultuur op ValuesTV

Cultuur is wellicht het moeilijkst te definiëren begrip in onze samenleving. Cultuur zit in ons DNA, het vertelt wie we zijn en hoe we zijn. Cultuur is moeilijk in woorden te vatten, maar des te meer in beeld en klank. Daarom is het ook één van de pijlers van Values TV en wordt in onze programmatie ruime aandacht besteed aan een brede waaier van cultuur in Vlaanderen.

We duiken achter de schermen van concertzalen, cultuurhuizen, gezelschappen enz., brengen concerten en voorstellingen in beeld die je anders nooit op tv kan bekijken, en als het even kan doen we dit live! We zoomen in op de mensen achter de organisaties, de creatieve geesten en de artiesten, en proberen hun verhaal over zichzelf, hun passie en gedrevenheid, in beeld te brengen. Values TV gaat op zoek naar hun waarden en drijfveren en kadert hun verhaal op de tijdlijn van de bredere cultuurgeschiedenis van de Lage Landen.

 • Muziek
  Klassiek, jazz, kleinkunst, chanson… Je krijgt het allemaal te horen en te zien bij Values TV. We duiken in de geschiedenis van de compositie, de componist en de uitvoerder en kaderen hun verhaal in de bredere tijdlijn van de cultuurgeschiedenis.
 • Podiumkunsten
  Klassiek en modern theater, cabaret, variété, stand-up… Elke podiumkunstenaar en elk gezelschap heeft een verhaal te vertellen. Values TV gaat op zoek naar het verhaal achter het verhaal. Het hoe en waarom van de artiest en zijn werk.
 • Beeldende kunsten
  Achter de schermen van onze musea (zie ook erfgoed) of thuis bij de hedendaagse artiesten… Values TV zoomt in op de beeldende kunstenaars van Vlaanderen. De Vlaamse grootmeesters worden op Values TV belicht, maar ook de hedendaagse kunstenaars en hun verhaal.
 • Dans
  Klassiek, modern, professioneel of amateur… Je hoeft niet naar het buitenland om groot danstalent aan het werk te zien. Ook Vlaanderen bulkt van het talent. Values TV zoekt ze op, brengt voorstellingen integraal op de buis en gaat ook hier op zoek naar het verhaal van passie, engagement en zelfopoffering.
 • Film
  In Vlaanderen verschijnen tal van kortfilms van hoog niveau, maar ze zijn zo zelden te bekijken. Values TV geeft de kortfilmscene van Vlaanderen wekelijks de nodige aandacht. We zenden wekelijks 2 tot 3 kortfilms uit en elke uitzending wordt ingeleid door een korte reportage over de film en de makers. Ook wordt gewerkt aan een nieuw programma voor speelfilms.

Is je culturele spirit geprikkeld? Schrijf je dan zeker in op onze e-mail updates !

Cultuurhuizen, artistieke gezelschappen, studio’s, enz. die aan de realisatie van de cultuurprogramma’s van ValuesTV willen meewerken, kunnen steeds contact met ons opnemen.