Waarom ValuesTV?

De beslissing om ValuesTV op te starten kwam er na gesprekken met tal van non-profitorganisaties die alle met dezelfde noden kampen: ze hebben te weinig naambekendheid en kunnen maar moeilijk een nieuw (en jonger) publiek bereiken. Ook zij krijgen moeilijk een forum in de traditionele massamedia zoals tv en kranten. Ze missen een (massa)medium waar ze hun verhaal en/of boodschap aan een geïnteresseerd publiek kunnen vertellen.Verschillende non-profit organisaties dromen van een eigen tv-kanaal, maar de middelen ontbreken om die droom te verwezenlijken.

Anderszijds is er als maar meer nood aan diepgang en duiding. De hedendaagse media kunnen in hun snelle tempo vaak niet dieper in gaan op thema's waar mensen van wakker liggen en meer over willen weten. Die leemte vult ValuesTV op via een cross mediale aanpak op TV, radio en het online magazine.

Onder het motto “SAMEN STERK” nam Values Media in maart 2016 het initiatief tot de oprichting van het Values Media Netwerk voor de non-profitsector in Vlaanderen. Met als rode draad de waardegedrevenheid die mensen en organisaties met elkaar verbindt, ongeacht hun activiteit, was de naam snel gekozen: VALUES TV met als basisthema’s: cultuur, erfgoed, toerisme, zingeving, NGO’s, welzijn en zorg en spiritualiteit. 

Op de website krijg je een overzicht van het project, zowel mediatechnisch als wat de content betreft. Wil je meewerken? Of wil je het project steunen? Aarzel niet om ons te contacteren!

Tot binnenkort,

Johan Vencken
Johan De Neef