Cross Media Platform

VALUES TV is meer dan een TV-zender alleen. Het is een volwaardig mediaplatform voor non profit bestaande uit volgende pijlers: de TV-zender, het online magazine, de streamingportaal, het crowdfunding portaal en de radiozender.

Een zender op zich trek dan wel geïnteresseerde kijkers aan, de verbondenheid blijft beperkt tot de duur van het TV-programma. Toen we aan dit project begonnen wilden we niet alleen een oplossing kunnen bieden voor de opbouw en behoud van naambekendheid voor non profits, we wilden hen ook helpen dat brede anonieme publiek gericht te bereiken. Daarom beslisten we om naast de zender ook een online redactieportaal te lanceren onder de naam Values Magazine.

Deze site omkadert de TV-programma’s en geeft extra duiding. Het is ook een redactioneel magazine op zich dat ook gestoeld is op dezelfde thema’s als de TV-zender: cultuur, erfgoed, toerisme, zingeving, NGO’s en spiritualiteit. Met het online magazine willen we van ValuesTV een echte community maken rond de thema’s die onze kijkers waardevol en zinvol vinden. De TV-zender en het online magazine worden beide extra omkadert door Values Radio, een digitale radiozender.

Om de eigen programma’s, evenementen, concerten, seminaries, enz… te kunnen streamen of beschikbaar te maken van non profit organisaties en het publiek hebben we ook een eigen streamingportaal voorzien dat niet alleen tv-mogelijkheden biedt maar ook tal van andere ondersteunende toepassingen voor non profit. Zowel voor de financiële ondersteuning van de zender, als voor de fondsenwerving van specifiek programma’s of non profit organisaties op zich lanceert ValuesTV ook een eigen crowdfunding portaal.